Porady

Doczepiane rzęsy – wszystko co warto o nich wiedzieć

Doczepiane rzęsy – wszystko co warto o nich wiedzieć

Jeśli jesteś niezadowolona z wyglądu swoich rzęs i chciałabyś je zagęścić, postaw na zabieg przedłużania rzęs w salonie kosmetycznym.

Doczepiane rzęsy dają rewelacyjny efekt oraz są dużą oszczędnością czasu dla każdej kobiety.

Dodatkowo sztuczne rzęsy pozwalają nam zrezygnować z codziennego nakładania makijażu oraz jego zmywania. Dzięki nim oko staje się większe oraz wygląda dużo lepiej, a efekty utrzymują się zazwyczaj do dwóch miesięcy. Sztuczne rzęsy do złudzenia przypominają te prawdziwe i ich nie obciążają.

Istnieje kilka sposobów doczepiania rzęs, np.: 3:1, 2:1 lub 1:1.

Metoda 1:1 polega na przyklejaniu do każdej naturalnej rzęsy jednej jedwabnej. Włoski wykonane tą metodą nie sklejają się oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia alergii.

Metoda 2:1 i 3:1

Metody te wymagają użycia rzęs z futra norek, ponieważ nie obciążają naturalnych rzęs. Są głównie polecane dla kobiet mających rzadkie rzęsy, ponieważ dają podwójny lub potrójny efekt pogrubienia.

Jednak warto pamiętać, że takie rzęsy również wymagają odpowiedniej pielęgnacji, aby dłużej wyglądały rewelacyjnie.

Od momentu przedłużenia przez 48 godzin po nim należy unikać moczenia rzęs, gorących kąpieli oraz przebywania w wilgotnych pomieszczeniach, np.: w saunie, ponieważ klej nie zwiąże się z naturalnymi rzęsami. Kiedy te 48 godzin minie, wówczas można przejść do naturalnego rytmu życia i do korzystania z gorących kąpieli, ale lepiej uważać, żeby rzęsy się nie zamoczyły.

Kolejną kwestią jest dbałość o higienę oczu. Lepiej nie narażać ich na zbyt długi kontakt z wodą, jednak istnieje konieczność przemywania tych okolic w celu pozbycia się codziennych zabrudzeń. Można to robić raz na dwa dni. Oprócz tego nie można używać tłustych kremów w okolicach oczu, ponieważ mogą one odlepić rzęsy.

Cena doczepiania rzęs: Metoda 1:1 to koszt około 200 zł, a 3:1 i 2:1 to ok. 220 – 300 zł.

Inne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.